Äppelpaj

Serverar: 1-6 portioner

Tid: 45 minuter

Jag brukar göra denna paj istället för födelsadagstårta.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 km salt
  • 175 g smält smör
  • 6-10 äpplen
  • kanel
  • socker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt. sedan rörs det smälta smöret i degen.
    2. Äpplen skalas och kärnas ur och skärs i klyftor. Blanda lika delar kanel och socker.
    3. Lägg äpplena i en smörjd pajform och strö kanel/sockret över. Smula sedan över degen.
    4. In ugnen på 225 grader i 20-30 minuter i mtten. Servera med Vaniljsås. Lycka till

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben