Äppelpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna paj smakar lika bra med frukt som med bär, serveras gärna med grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 2-3 äpplen
  • kanel och socker
  • 200 g margarin, smält
  • 1 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skiva tunnt. Lägg i pajform, strö kanel och socker över. Smält smöret, blanda i socker, bakpulver och salt och rör om, blanda sist i mjölet och låt det stå några minuter. Fördela degen över äpplena med fingrarna och platta gärna till klumparna lite.
    2. Grädda 175º cirka 15 minuter.
    3. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben