En äppelpaj utöver det vanliga, med god knäckig topping!
Ingredienser
Pajdeg
100 g margarin
4 msk florsocker
1 äggula
2-2½ dl vetemjöl
3-4 gröna äpplen
Toscasmet
100 g margarin
1½ dl havregryn
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
Instruktioner
- Knåda ihop pajdegen och platta ut den i en pajform. Förgrädda degen i ca 10 min i 175 grader.
- Skala under tiden äpplena och skär dom i tunna skivor, lägg dom sedan i formen.
Smält margarinet i en kastrull, blanda sen i resten av ingredienserna och rör ihop till en fin smet. Häll den över äpplena och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter, på 200 grader.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Pajer
En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...