Äppelpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En äppelpaj utöver det vanliga, med god knäckig topping!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 4 msk florsocker
  • 1 äggula
  • 2-2½ dl vetemjöl
  • 3-4 gröna äpplen
  • Toscasmet
  • 100 g margarin
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop pajdegen och platta ut den i en pajform. Förgrädda degen i ca 10 min i 175 grader.
    2. Skala under tiden äpplena och skär dom i tunna skivor, lägg dom sedan i formen. Smält margarinet i en kastrull, blanda sen i resten av ingredienserna och rör ihop till en fin smet. Häll den över äpplena och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter, på 200 grader.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben