Äppelpaj

Alla som smakat denna jättegoda paj vill ha receptet.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 250 g smör
  • Kanel
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i en smord och bröad form. Blanda vetemjöl, bakpulver och strösocker. Smöret hackas ner i mjölblandningen till en smuldeg. OBS använd ej margarin.
    2. Smuldegen strös över äpplena. Kanel och ströbröd strös över degen.
    3. Gräddas i 175° ca 40 min. Serveras med vaniljsås.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (2)

    evastr 27 maj 2010

    ska det vara en msk bakpulver, det vekar vara så mycket

    indra 28 maj 2010

    Ja det ska vara 1 msk bakpulver MVH Indra

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben