Äppelpaj

En klassiker i trädgården!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 4-5 äpplen
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • Ev hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Arbeta ihop den och låt vila i kylskåpet ca 1 timme. Kavla ut degen i en pajform. Nagga degen. Fyll med skalade äpplen skurna i skivor. Blanda socker och kanel och strö över äpplena. Ev strö över hackade nötter. Grädda i 200 grader ca 20 min.
    2. TIPS: Jag brukar öka degmängden med hälften så jag även får ett härligt lock över pajen!

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben