En klassiker i trädgården!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g margarin
1 äggula
Fyllning
4-5 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
Ev hackade nötter
Instruktioner
- Hacka samman ingredienserna till pajdegen.
Arbeta ihop den och låt vila i kylskåpet ca 1 timme.
Kavla ut degen i en pajform.
Nagga degen.
Fyll med skalade äpplen skurna i skivor.
Blanda socker och kanel och strö över äpplena.
Ev strö över hackade nötter.
Grädda i 200 grader ca 20 min.
- TIPS: Jag brukar öka degmängden med hälften så jag även får ett härligt lock över pajen!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Pajer
En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...