Äppelpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

En supergod och enkel paj.

Ingredienser

  • 10-12 stora äpplen
  • 2 msk smör
  • Kanel
  • Strösocker
  • Deg
  • 300 g smält smör/marg
  • 2 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplena i bitar Smält smöret i en stekpanna, lägg i äppelbitarna och strö över lite socker och kanel. Låt dem steka tills de blir mjuka på ytan.
    2. Deg: Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll över smöret. Blanda till en deg. Häll äpplena i ett tjockt lager i en form och fördela degen över.
    3. Grädda i 200 grader ca 20-30 min

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben