Äppelpaj

Serverar: 2-6 portioner

Tid: 20 minuter

Fyllig äppelpaj med havregryn. Kanske den godaste smulpajen på jorden :D

Ingredienser

  • Pajfyllning
  • 8 äpplen (hackade)
  • 3 krm kanel
  • ½ dl strösocker
  • ca 5 dl vatten (beroende på storleken av kastrullen)
  • Smuldegen
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm kanel
  • 100 g margarin (pluss lite till till formen)
  • Instruktioner

    1. Börja med paj fyllningen. Hacka äpplena och i dem i en kastrull, häll i vattnet så att det täcker äpplena. Ha i sockret och kanelen och rör om lite. Låt koka upp. Töm ut vattnet och ställ åt sidan med lock över.
    2. Slå på ugnen på 225 grader celcius.
    3. Nu till smuldegen, blanda havregrynen, vetemjölet, kanelen och sockret i en skål. Dela margarinen i små bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
    4. Smörj en pajform med margarin. Ha i äpplena och ha smuldegen över. Dra ut degen så att den täcker alla äpplen, annars blir de brända.
    5. Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.
    6. Servera med lite vaniljglass eller vaniljsås och strö lite vanilgsocker på toppen - mums :D

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben