Fyllig äppelpaj med havregryn. Kanske den godaste smulpajen på jorden :D
Ingredienser
Pajfyllning
8 äpplen (hackade)
3 krm kanel
½ dl strösocker
ca 5 dl vatten (beroende på storleken av kastrullen)
Smuldegen
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 krm kanel
100 g margarin (pluss lite till till formen)
Instruktioner
- Börja med paj fyllningen. Hacka äpplena och i dem i en kastrull, häll i vattnet så att det täcker äpplena. Ha i sockret och kanelen och rör om lite. Låt koka upp. Töm ut vattnet och ställ åt sidan med lock över.
- Slå på ugnen på 225 grader celcius.
- Nu till smuldegen, blanda havregrynen, vetemjölet, kanelen och sockret i en skål. Dela margarinen i små bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Smörj en pajform med margarin. Ha i äpplena och ha smuldegen över. Dra ut degen så att den täcker alla äpplen, annars blir de brända.
- Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Servera med lite vaniljglass eller vaniljsås och strö lite vanilgsocker på toppen - mums :D
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Pajer
En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...