Äppelpannkaka utan ägg, gluten, mjölk, socker

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har länge testat och letat efter ett gott pannkaksrecept utan gluten, ägg och mjölk. Det här receptet håller ihop och är supergott. Eftersom jag är allergisk mot sockerrör så serverar jag det med ett sockerfritt raw-food äppelmos som går under minuten att fixa ihop. (Finns bland mina recept) Njut! (Om man är jätte allergisk mot gluten så tror jag att man ska kolla med en dietist ifall det kan finnas spår av gluten i skrädmjölet. Min kompis använder bovetemjöl istället för skrädmjöl och tycker att det är supergott.)

Ingredienser

  • 3 dl havre/sojamjölk
  • 1 ½ dl skrädmjöl (havre)
  • ½ dl potatismjöl (för att det ska hålla ihop)
  • 1 rivet äpple
  • 1 krm salt
  • Olja (att steka i)
  • Instruktioner

    1. Ta hälften av mjölken och blanda med allt mjöl, rivet äpple och salt. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan resten av mjölken. Låt svälla 15 min.
    2. Värm ett plätt-lagg och smörj med olja. Tänk på att fösa med äppelbitarna varje gång du häller i smeten, annars kommer endast de sista plättarna få äpple i sig. Grädda och servera kalla eller varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben