Äppelsaft

Ingredienser

  • 1 kilo äpplen
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • 255 g strösocker per liter saft
  • 1 krm natriumbensoat per liter saft
  • Instruktioner

    Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar och lägg i en kastrull med vatten och citronsyra. Koka upp och låt koka under lock tills äpplena blir mosiga. Häll genom tät silduk och låt det rinna av väl, ca 1 timme. Mät upp saften så att du vet hur mycket socker som ska tillsättas. Häll i en kastrull och koka upp tillsammans med socker. Skumma saften. Rör ut natriumbensoatet i lite av saften och blanda. Koka upp och häll sedan på rengjorda flaskor.

    Liknande recept

    4.5
    3 d 10 min
    5
    1

    Kommentarer (2)

    Nina1979 1 september 2011

    Jättegod saft!=) Gör den nu för andra gången på en vecka. Perfekt att göra med en massa fallfrukt!=)

    FruKarlsson 13 september 2011

    Hur mycket saft blir det om man gör enligt receptet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben