Äppelsaft
Serverar:
10-20 portioner
Passar bra som måltidsdryck
Ingredienser
6 kg äpplen
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk bensoat
5 dl socker
Instruktioner
Koka upp vattnet och låt kallna, blanda i vinsyra och bensoat.
Skölj och skär äpplena i bitar. (Gör inget om det kommer med kärnor) Slå vattnet över äpplena och låt stå i 3 dygn
Sila sedan saften och rör i sockret. Slå upp på flaskor, gärna petflaskor, då går det bra att frysa saften.
Liknande recept
Underbart god äppelsaft
2.5
1
Äppelgelé
Äppelmarmelad
5
2
Marsipanöverbakat äpple
2
Äppelpaj med valnötter
8-10
Chokladkaka i lager
Äppelsaft
4.5
2
Kallrörd äppelsaft
4.5
3 d 10 min
5
1
Kokt äppelsaft med kanel
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!