Kallrörd äppelsaft
Serverar:
5 portioner
Tid:
3 dagar 10 minuter
Mumsigt!
Ingredienser
3 kg äpplen valfri sort
4 liter vatten
2½ kg strösocker
2 citroner, saften
50 g vinsyra
Instruktioner
Skölj äpplena och skär dem i små bitar. Lägg bitarna i en stor ren rostfri bunke eller hink.
Koka upp vattnet och häll det över äppelbitarna. Låt svalna lägg på ett lock.
Låt stå kallt i 2-3 dygn och sila sedan genom en silduk eller en finmaskig sil.
Tillsätt sockret och den pressade citronen samt vinsyran och rör tills allt socker smält.
Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.
Liknande recept
Kallrörda kardemummabullar
4.7
2 h
21
4
Underbart god äppelsaft
2.5
1
Kallrörda Bullar
3.7
2
Kallrörd Bearnaisesås
4
1 h 30 min
6-8
Mandelgratinerade päron med kallrörd vaniljsås
4-6
Hallongrottor
4.2
25
6
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Hallon och rabarbersaft från Rostorp
6
Äppelgelé
Kommentarer (1)
majawally
9 augusti 2011
tjenare benita, hahaha!
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
tjenare benita, hahaha!