Kallrörd äppelsaft

Serverar: 5 portioner

Tid: 3 dagar 10 minuter

Mumsigt!

Ingredienser

  • 3 kg äpplen valfri sort
  • 4 liter vatten
  • 2½ kg strösocker
  • 2 citroner, saften
  • 50 g vinsyra
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena och skär dem i små bitar. Lägg bitarna i en stor ren rostfri bunke eller hink.
    2. Koka upp vattnet och häll det över äppelbitarna. Låt svalna lägg på ett lock.
    3. Låt stå kallt i 2-3 dygn och sila sedan genom en silduk eller en finmaskig sil.
    4. Tillsätt sockret och den pressade citronen samt vinsyran och rör tills allt socker smält.
    5. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    majawally 9 augusti 2011

    tjenare benita, hahaha!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben