Marsipanöverbakat äpple
Serverar:
2 portioner
Gott att äta äpplena med en glasskula.
Ingredienser
2 äpplen
2 msk russin
2 dl utspädd äppelsaft
100 g mandelmassa
1 äggvita
Instruktioner
Sätt ugnen på "grill".
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna och russinen i lilla kastrullen. Häll på äppelsaften. Koka upp.
Ta kastrullen från plattan och låt äpplena stå och dra några minuter. Sila av äppelsaften och spara den.
Skär mandelmassan i bitar. Lägg dem i mixern. Häll ner äggvitan och 1 dl av äppelsaften. Mixa till en slät sås.
Fördela äppelskivorna och russinen på två tallrikar. Häll över såsen. Låt stå ett par minuter.
Gratinera med öppen ugnslucka tills såsytan fått fin färg.
Tips! Grovhacka 2 msk hassel- och pistagenötter och blanda med russinen.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!