Marsipanöverbakat äpple

Serverar: 2 portioner

Gott att äta äpplena med en glasskula.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 msk russin
  • 2 dl utspädd äppelsaft
  • 100 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på "grill".
    2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna och russinen i lilla kastrullen. Häll på äppelsaften. Koka upp.
    3. Ta kastrullen från plattan och låt äpplena stå och dra några minuter. Sila av äppelsaften och spara den.
    4. Skär mandelmassan i bitar. Lägg dem i mixern. Häll ner äggvitan och 1 dl av äppelsaften. Mixa till en slät sås.
    5. Fördela äppelskivorna och russinen på två tallrikar. Häll över såsen. Låt stå ett par minuter.
    6. Gratinera med öppen ugnslucka tills såsytan fått fin färg.
    7. Tips! Grovhacka 2 msk hassel- och pistagenötter och blanda med russinen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben