Äpple och ingefärsknyten

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

Snabbt och gott till fikat.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 ägg
  • 1 äpple
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225º och hacka samman margarin, socker, mjöl och bakpulver i en matberedare. Tillsätt ägget och mjölken och arbeta ihop till en deg. Kavla ut till en avlång platta på mjölat bord ca 20x40 cm. Skär plattan i 8 kvadrater. Skala och riv äpplet och blanda det med ingefäran och fördela det på de 8 plattorna. Pensla kanterna med vispat ägg och nyp ihop de 4 hörnen så det blir ett knyte. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg dit knytena. Pensla dem med ägg och strö över lite socker. Grädda ca 8 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben