Äpple och kanelmuffins

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Typ amerikansk

Ingredienser

  • 2 äpplen grovhackade
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 50 g smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl yoghurt
  • 50 g smält smör
  • Instruktioner

    Blanda äpplen, kanel, socker och smör. Blanda mjöl, bakpulver, salt, nejlikor och kanel Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner yoghurt och smör i äggsmeten. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Skeda upp i muffinsformar (typ amerikanska). Blanda socker och kanel och strö över muffinsen. Grädda i 225 grader i c:a 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben