Äpple- och kardemummakaka

Tid: 50 minuter

Saftig äpplekaka med smak av kardemumma

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 rivet äpple
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner mjölblandningen i äggen. Rör ner smöret. Häll smeten i smord och bröad form. Lägg på rivet äpple. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, 175 grader.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (2)

    jzw0010 15 februari 2009

    Wow! Lagade denna kaka ikväll som efterätt på valentines-middagen och den blev helt underbar! Alla älskade den! Serverade med vanlijglass till, hur gott som helst.

    Josses 25 september 2010

    Fick tummen upp av äldsta dottern! Hon gillar inte äpplen i bakverk så det var ett högt betyg. Själv tyckte jag det var för lite äpplen så nästa gång ska jag dubblera äpplena och ev trycka ner dem lite i smeten. En 4:a från oss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben