Äpple- och päronkompott med krisp

Serverar: 4 portioner

ÄNTLIGEN har jag hittat detta receptet igen på en handskriven lapp i gömmorna hemma. Minns inte var det kommer ifrån men möjligen är det Tina Nordström som gjort det.

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 3 päron
  • 3-4 msk syltsocker
  • 1 nypa kardemumma
  • 100 g rumstempererat smör
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna äpplen och päron. Lägg frukten i en varm kastrull och strö syltsockret. Låt sockret smälta men inte få färg. Blanda i kardemumman och rör väl. Blanda smör, strösocker och mjöl till en smulig deg. Strö ut smulet på en bakpappersklädd plåt och baka i ugnen, 200 grader tills smulet fått fin färg.
    2. Fördela frukten (gärna ljummen) i portionsskålar. Fördela smulet ovanpå och servera genast tillsammans med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben