Äpple- och päronkompott med krisp
ÄNTLIGEN har jag hittat detta receptet igen på en handskriven lapp i gömmorna hemma. Minns inte var det kommer ifrån men möjligen är det Tina Nordström som gjort det.
Ingredienser
3 äpplen
3 päron
3-4 msk syltsocker
1 nypa kardemumma
100 g rumstempererat smör
4 msk strösocker
2 dl mjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna äpplen och päron. Lägg frukten i en varm kastrull och strö syltsockret. Låt sockret smälta men inte få färg. Blanda i kardemumman och rör väl.
Blanda smör, strösocker och mjöl till en smulig deg. Strö ut smulet på en bakpappersklädd plåt och baka i ugnen, 200 grader tills smulet fått fin färg.
- Fördela frukten (gärna ljummen) i portionsskålar. Fördela smulet ovanpå och servera genast tillsammans med vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)