Äpple och rödlökstzatziki
En fräsch variant på tzatziki.
Ingredienser
2 Granny Smith äpplen
1 rödlök
300 g turkisk yoghurt
1 nypa havssalt
Svartpeppar efter smak
2 msk honung
2 vitlöksklyftor
Instruktioner
Lägg yoghurt i en bunke och tillsätt havssalt och några drag med pepparkvarnen. Pressa vitlöksklyftorna och ringla ned honungen.
Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Blanchera av dem i 1 minut i kokande vatten och lägg dem i yoghurten.
Skala äpplena och riv ner dem i bunken. Rör om.
Låt gärna stå i någon timme före servering så att alla smaker kommer fram ordentligt. Använd som dippsås eller tillbehör.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!