Äpple och rödlökstzatziki

En fräsch variant på tzatziki.

Ingredienser

  • 2 Granny Smith äpplen
  • 1 rödlök
  • 300 g turkisk yoghurt
  • 1 nypa havssalt
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg yoghurt i en bunke och tillsätt havssalt och några drag med pepparkvarnen. Pressa vitlöksklyftorna och ringla ned honungen.
    2. Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Blanchera av dem i 1 minut i kokande vatten och lägg dem i yoghurten.
    3. Skala äpplena och riv ner dem i bunken. Rör om.
    4. Låt gärna stå i någon timme före servering så att alla smaker kommer fram ordentligt. Använd som dippsås eller tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben