Äpplemos

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Evas snabba äpplemos

Ingredienser

  • 4 ½ l äpplen i bitar, gärna olika sorter,utan kärnhus
  • 2 dl vatten
  • 1 kg socker , beroende på hur söta äpplena är
  • 5 krm natriumbensonat
  • 2 ½ krm askorbinsyra
  • 2 kanelstänger
  • Instruktioner

    Koka äppelbitarna till mos, inte för häftigt. Rör i grytan ganska ofta så det inte bränner. Ta upp kanelstängerna. Kör i mixerstaven till du fått de önskade grovheten på moset. Blanda ner sockret, lite i taget smaka av. Gör ett uppkok, lägg ner konserveringsmedlen, rör ordentligt. Häll genast på rena varma burkar. Håller hela vintern om det står svalt och gärna mörkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Zmulan78 6 augusti 2011

    Mycket gott blev detta!! Mitt första äpplemos kok! =) Tack!

    Zmulan78 6 augusti 2011

    Mycket gott blev detta!! Mitt första äpplemos kok! =) Tack!

    bredstorp 6 augusti 2011

    Hej Va kul att du att du tyckte moset va bra. Ska snart börja göra eget igen. MVH EVA

    godcilla 7 september 2011

    Ditt recept verkar jättebra, tänkte ge mig på det ikväll när barnen somnat. Skalar du äpplena eller låter du det vara kvar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben