Äpplen i ingefärskola med kesellakräm och kanelsmulor

Serverar: 4 portioner

Söt kola, syrlig kesellakräm och knapriga smulor på toppen. Vilken drömdessert!

Ingredienser

  • 4 små äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljussirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk färsk, riven ingefära
  • Kesellakräm
  • 1½ dl kesella 10 %
  • 1 msk florsocker
  • 1½ msk vispgrädde
  • Kanelsmulor
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 25 g smör
  • 2 krm kanel
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka ihop socker, sirap, grädde och ingefära till en kolasmet. Koka äpplena mjuka i kolasmeten ca 8 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till kanelsmulorna och strö ut dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. låt kallna. Blanda kesellan med florsocker. Rör i grädden.
    3. Lägg upp äpplena på tallrikar och skeda över kolasåsen. Strö över kanelsmulor och servera med kesellakräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben