Äpplen i nyponsås

Serverar: 4 portioner

En god efterrätt från 1959. Jag minns att vi fick det här på dagis ibland, det bör ha varit från 1967 för då var min mamma tvungen att börja arbeta igen efter tre år hemma med mig. Numera finns ju färdig nyponsoppa, så häll bara på av den. I originalreceptet tillagar man en sås av nyponsoppa på burk och redning.

Ingredienser

  • 4 stora syrliga äpplen
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Några droppar citronsaft
  • Nyponsoppa efter behag
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Koka en lag av socker, vatten och citronsaft och lägg i äpplena. Koka dem mjuka men inte så mjuka att de faller sönder. Låt dem rinna av och kallna.
    2. Lägg äpplena i portionsskålar, slå över nyponsoppa och strö över rostad mandel.
    3. Nu blir jag nostalgisk!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben