Välj gärna syrliga äpplen, blir extra gott till den söta toscan. Den här efterrätten är perfekt att förbereda och ha i kylen. Bara att värma på formarna i 175°, 3–4 minuter, innan servering.
Ingredienser
Toscatopp
75 g smör
75 g mandel, hyvlad
1 dl socker
2 msk vispgrädde
2 msk vetemjöl
Äppelfyllning
4 äpplen, skalade och urkärnade
1 msk smör, till stekning
1 msk socker
1 krm kanel, malen
Vaniljglass
hur många personer är detta för++
Suuuuppppersmarrigt!!!!!! Tack för receptet! :-) Jag gjorde på tre normalstora äpplen och det räckte gott och väl till 4 mindre formar (ca 10-15 cm i diameter).
Ser smarrigt ut =P
Gott! Jag gjorde pajen till dagen efter, vilket gjorde att äpplena blev lite väl mjuka när man värmde dem för andra gången, men det blev gott ändå om än inte perfekt.
Jättegott! Enkelt och snabbt att tillaga! Naturligtvis blir det en femma! Ulla J