Äpplen med toscatopp

Välj gärna syrliga äpplen, blir extra gott till den söta toscan. Den här efterrätten är perfekt att förbereda och ha i kylen. Bara att värma på formarna i 175°, 3–4 minuter, innan servering.

Ingredienser

  • Toscatopp
  • 75 g smör
  • 75 g mandel, hyvlad
  • 1 dl socker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Äppelfyllning
  • 4 äpplen, skalade och urkärnade
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 msk socker
  • 1 krm kanel, malen
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Toscatopp: Smält smöret, blanda ner de övriga ingredienserna och koka upp försiktigt under omrörning.
    2. Sätt ugnen på 190°.
    3. Äppelfyllning: Grovtärna äpplena och stek dem mjuka i smör. Krydda med kanel och socker. Fördela gärna äpplena i portionsformar om du har, annars funkar en pajform också, och toppa med toscasmeten.
    4. Grädda i ugn 10 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
    5. Låt svalna lite innan serveringen. Klicka på en kula vaniljglass precis innan faten bärs ut.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    sweetemsan 13 februari 2010

    hur många personer är detta för++

    Linda_77 26 mars 2011

    Suuuuppppersmarrigt!!!!!! Tack för receptet! :-) Jag gjorde på tre normalstora äpplen och det räckte gott och väl till 4 mindre formar (ca 10-15 cm i diameter).

    Elina99 18 september 2011

    Ser smarrigt ut =P

    jennyolsson57 22 november 2011

    Gott! Jag gjorde pajen till dagen efter, vilket gjorde att äpplena blev lite väl mjuka när man värmde dem för andra gången, men det blev gott ändå om än inte perfekt.

    ulla_johan 11 mars 2012

    Jättegott! Enkelt och snabbt att tillaga! Naturligtvis blir det en femma! Ulla J

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben