Äpplen med valnöststosca

Tid: 30 minuter

Snabbt och smidigt och jättegott!

Ingredienser

  • 6-8 äpplen
  • Socker
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g grovt hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i smorda portionsformar och strö ev ett tunt lager socker över. Grädda i 225 grader i ca 5 min.
    2. Blanda samman ingridienserna till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
    3. Ta ut formarna och fördela toscasmeten över, grädda ytterligare ca 10 min eller tills de fått färg. Servera kall vispad grädde eller vanijglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben