Äpplen med valnöststosca
Tid:
30 minuter
Snabbt och smidigt och jättegott!
Ingredienser
6-8 äpplen
Socker
Toscasmet
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g grovt hackade valnötter
Instruktioner
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i smorda portionsformar och strö ev ett tunt lager socker över. Grädda i 225 grader i ca 5 min.
Blanda samman ingridienserna till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Ta ut formarna och fördela toscasmeten över, grädda ytterligare ca 10 min eller tills de fått färg. Servera kall vispad grädde eller vanijglass till.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!