Äpplen på längden

Serverar: 6 portioner

Frasigt goda med mandeltoscaglasyr. De är allra godast då de bara fått svalna lite.

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor á 85 g
  • 3 små äpplen
  • 1 ägg till pensling
  • Mandeltoscaglasyr
  • 25 g smör
  • 1/4 dl socker
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem ett par cm på längden, så att de tre äppelhalvorna får plats med någon cm mellanrum.
    2. Rör ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning.
    3. Skala, halvera och kärna ur äpplena, skär dem i tunna skivor. Håll ihop skivorna så att äppelformen behålls. Lägg 3 äppelhalvor på vardera smördegsplatta (placera den i mitten först). Tryck och markera en skåra runt äpplena, använd tex en skedskaft eller något annat som inte är vasst.
    4. Pensla äpple och smördeg med uppvispad ägg. Klicka glasyren över äpplena och låt den rinna ner, det blir bara gott. Grädda i 15-20 minuter, tills äppellängderna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben