Ärtsoppa

Ingredienser

  • 400 g torkade gula ärtor
  • 1 st gul lök
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 12 dl vatten
  • 2 krm timjan
  • 2 krm mejram
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten minst 8 timmar. Slå av blötläggningsvattnet och skölj ärtorna. Skala och klyfta löken. Lägg ärtor, lök och sidfläsk i en kastrull och slå på vattnet. Låt koka upp och skumma av vid behov. Låt soppan sjuda under lock ca 1 timme. Späd med vatten om soppan blir tjock. Smaka av med salt och peppar. Hoppas det smakar, glöm ej punchen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben