Afrikansk fläskfilé

Serverar: 2-3 portioner

Lätt middag, passar både till vardag och helg

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • smör
  • grillkrydda
  • SÅS
  • smör
  • rikligt med curry
  • 1 1/2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1/2 mosad banan
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk pressad citron
  • Ev. Salta jordnötter
  • Instruktioner

    Koka riset Gör såsen, fräs smör och curry. Tillsätt mjölet utvispat i en del av vattnet. Häll i vatten och grädde och smula ner buljongen. Koka 3-5 min. Rör ner bananen och smaksätt med vitlök, salt och pressad citron Skiva köttet och stek med grillkrydda. Servera ev med salta jordnötter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zzimzz@hotmail.com 14 november 2011

    nice....

    Wombat04 20 februari 2013

    Ett härligt recept som vi testade idag för att vi var dödströtta på alla gamla hjulspår. Vi var förväntansfulla när vi lagade maten, förväntansfulla när vi dukade och enormt nöjda när vi hade ätit färdigt. Något av det godaste vi ätit på länge! Såsen fick den allra lättaste smak av banan, och curryn och vitlöken gav den sting. Ska pröva med kyckling nästa gång, det kan bara inte misslyckas det heller. Tack för ett toppenrecept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben