Agges älgstek i ugn

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Mört och saftigt kött och smakrik sås, serveras med klyftpotatis eller annan valfri potatis.

Ingredienser

  • 1 kg älgkött
  • 1 msk korriander
  • 8-10 enbär, krossade
  • 125 g smör
  • 3-4 tsk salt
  • 3 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj steken med blandningen. Sätt steken i en stekpåse eller lergryta. 125 grader, cirka en timma/kg.
    2. Sila såsen. Koka upp skyn, redes. Tillsätt grädde.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben