Albanskt ris

Serverar: 3 portioner

Fick detta receptet av en vän. Väldigt gott

Ingredienser

  • 4 dl grötris
  • 1 dl olja
  • 1 gul lök
  • 7 dl vatten
  • 1 msk vegeta
  • Instruktioner

    1. Skölj riset noga i kallt vatten, tills det inte är dimmig mer. Lägg det sedan i en plastbunke så det får torka. Hacka löken och lägg i en kastrull med oljan på 1:an i ca 35-45 minuter. Se till så att löken inte blir bränd. Häll sedan i riset tills det sugit åt sig, ca 5 minuter.
    2. Blanda ljummet vatten med vegetan (speciell krydda i blå påse). Men det funkar lika bra med buljong (kött eller grönsak) om du inte har vegeta. Låt vegetan/buljonen lösa upp sig. Häll över riset och rör om innan du häller över det i en ugnsfast form och ställer det i ugnen på 250 grader i ca 20-25 min.
    3. Serveras gärna med någon form av kött, gärna kyckling.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben