Amaranthkaviar, fiskfri kaviar

Serverar: 20 portioner

Min sonhustru tål inte fisk och hon gav mej detta recept. Frön av Amaranth, en sädesslagsliknande växt, ej besläktad med vete, råg korn och havre. Kan användas till gröt och malas till mjöl för bakning.

Ingredienser

  • 1½ dl amaranthfrön
  • 2 msk hackad dill
  • 50 g rökt tofu
  • 1 msk olja
  • 2 msk ketchup
  • 1-2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka amaranthfröna i rikligt med vatten ca 25-30 minuter. Skölj sedan under kallt vatten bort all kladdig stärkelse i en sil.
    2. Kornen ska kännas luftiga och inte klibba. Mixa rökt tofu, ketchup, dill, salt och olja till en smet. Blanda i amaranthkornen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben