Amerikagrillad entrecote med majssalsa, chipotlemajonnäs och sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Massor av gott

Ingredienser

  • 4 entrecôte
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chipotlemajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 krm socker
  • salt
  • Pepparstekt sötpotatis
  • 2 sötpotatisar, i klyftor
  • 2 msk smält smör
  • gourmetsalt och grovmalen svartpeppar
  • Rostad majssalsa
  • 400 g majs
  • 1 msk rapsolja
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 2 tomater, urkärnade och finhackade
  • 2 tsk barbequesås
  • 1 krm socker
  • salt
  • Instruktioner

    Blanda all ingredienser till majonnäsen och ställ kallt 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisen i en ugnssäker form och häll över smöret. Stek ca 25 min. tills de är mjuka. Vänd dem då och då under tiden. Salta och peppra. Stek majsen så den får färg. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt allt bli varmt och servera salsan ljummen. Grilla köttet i grillpanna ca 3 min per sida. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    atasia 11 september 2013

    Super duper gott var det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben