Amoz gyllengula gratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Visst är det roligt då det blir ett bra resultat när man "snor" ihop ett eget recept! Hoppas ni också ska gilla det!

Ingredienser

  • 600-800 g ytterfilé (el. fläskfilé)
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul spetspaprika
  • 1 färsk mango ( lagom mogen)
  • Smör/olja
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • 1 brk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 dl grädde
  • 3 msk Thai Sweet chili sauce
  • 1 krm malen ingefära
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Putsa filén på ev. hinnor, skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn dem lätt och krydda med salt och svartpeppar. Lägg ut dem i en ugnsfast form. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär paprikan i tunna ringar. Fräs först löken en liten stund, tillsätt paprikaringarna och låt det fräsa ihop någon minut. Fördela grönsaksröran över köttet. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar och lägg dem ovanpå grönsaksröran. Blanda ihop kokosmjölk, grädde, chilisåsen och ingefäran och häll över i formen. Strö till sist över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i ca 15 min eller tills allt fått en gyllengul färg. Servera helst risnudlar till eller ris och lite sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 8 november 2011

    Helt okej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben