Amoz kycklingfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jag gillar att snickra ihop egna recept, så här är ännu ett! Lätt att göra och riktigt gott!

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 4 hg färska champinjoner
  • 140 g jägarbacon (1 pkt)
  • 1 rödlök
  • 75 g grönmögelöst (valfri sort)
  • 2 dl crème fraiche (basilika/tomat)
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 2 msk kalvfond
  • Svartpeppar
  • Vitlökspeppar
  • Flytande smör/rapsolja
  • Instruktioner

    1. Låt filéerna tina lite, skär dem sedan i strimlor och bryn dem lätt. Lägg köttet på en tallrik så länge.
    2. Hacka löken och dela svampen mitt itu. Bryn svamp och lök en stund. Skär ner baconen i strimlor och blanda ner i lök- och svampröran.
    3. Bryn ihop en stund. Blanda sen ner köttet i grytan. Krydda och smula ner osten. Häll i crème fraichen, grädden, vinet och kalvfonden.
    4. Rör om och låt det puttra i 5-10 minuter. Servera kokt ris och en god sallad till.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben