Amoz mozzarella-och sparristoppade kycklingfilé.
Skulle laga till något enkelt men gott när jag befann mig i en husvagn, och detta blev resultatet. Supergott, enkelt och snabbt! Kul om ni vill prova!
Ingredienser
2 kycklingfiléer
1 mozzarellaboll
1 knippe färsk grön sparris, ca 10 st
Salt
Svartpeppar
Vitlökspeppar
Smörolja
1 dl grädde
½ dl vin ( rött eller vitt )
1 msk Ketjap manis
1 påse Potatis Provencal, 500 g vacumpackad förkokt
Instruktioner
- Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med salt, svartpeppar och vitlökspeppar. Stek dem i en stekpanna i smörolja. Lägg dem på en tallrik så länge.
- Skär bort nederdelen på sparrisen och dela dem i tre delar. Bryn sparrisen lätt och låt de också vila på en tallrik. Stek potatisen i stekskyn ca 8 min, lägg dem åt sidan och håll dem varma.
- Lägg tillbaka köttet i stekpannan, lägg sparrisen ovanpå. Skär mozzarellan i skivor och lägg de överst. Häll grädde, vin och Ketjap manis runtom och låt allt bli varmt så att osten smälter lite.
Servera potatisen till.
Liknande recept
Kommentarer (0)