Amoz mozzarella-och sparristoppade kycklingfilé.

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Skulle laga till något enkelt men gott när jag befann mig i en husvagn, och detta blev resultatet. Supergott, enkelt och snabbt! Kul om ni vill prova!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 mozzarellaboll
  • 1 knippe färsk grön sparris, ca 10 st
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlökspeppar
  • Smörolja
  • 1 dl grädde
  • ½ dl vin ( rött eller vitt )
  • 1 msk Ketjap manis
  • 1 påse Potatis Provencal, 500 g vacumpackad förkokt
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med salt, svartpeppar och vitlökspeppar. Stek dem i en stekpanna i smörolja. Lägg dem på en tallrik så länge.
    2. Skär bort nederdelen på sparrisen och dela dem i tre delar. Bryn sparrisen lätt och låt de också vila på en tallrik. Stek potatisen i stekskyn ca 8 min, lägg dem åt sidan och håll dem varma.
    3. Lägg tillbaka köttet i stekpannan, lägg sparrisen ovanpå. Skär mozzarellan i skivor och lägg de överst. Häll grädde, vin och Ketjap manis runtom och låt allt bli varmt så att osten smälter lite. Servera potatisen till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben