Amoz tapenadefyllda kycklingfiléer.

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Brukar roa mig med att kolla lite på de hyllor i butiken som innehåller allehanda inläggningar och ovanliga röror på burk. Köper hem ett gäng ibland och då andan faller på så kanske det kan komma något gott ur det. Här blev det en riktigt god smakupplevelse som jag kommer att göra om.

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • Smörolja
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten purjolök
  • 1 paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 brk ZETA tapenade med svamp, 140 g
  • 2 msk brynt lök fond
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna mitt itu. Skär en skåra i varje bit. Lägg i tapenade i skårorna, använd ca 2 tredjedelar av burken. Krydda med salt och vitlökspeppar runtom filéerna. Lägg dem i en ugnsfast form.
    2. Strimla purjon och paprikan och fördela tillsammans med de tunt skivade vitlöksklyftorna runt kycklingbitarna. Ringla lite smörolja över och sätt in i ugnen på 250° ca 10-15 min. Rör under tiden samman grädde, crème fraiche, lökfond, resten av tapenaden och den rivna osten. Ta ut formen och häll röran över kycklingen. Sänk värmen i ugnen till 150° och sätt in formen i ca 20-30 min.
    3. Servera gärna hemgjorda klyftpotatis till och en god sallad.
    4. Tips! Pröva Frasiga klyftpotatis som ros lagt in här på MK.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben