Amoz vitlöksdoftande gratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Dålig planering i mina inköp gjorde att jag fick gräva lite i kyl och skafferi innan maten stod på bordet. Men skam den som ger sig! Det blev faktiskt en riktigt smarrig gratäng och snabbt gick det.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 brk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 pkt krossade tomater med vitlök, 500 g
  • ½ dl grädde
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • Riven västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn lätt i smör. Lägg köttet i en ugnsform. Skiva vitlöken och fräs den lätt i stekskyn. Fördela vitlöken över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå köttet. Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater och grädde. Häll blandningen över i formen och strö sist på den rivna osten. Sätt in formen i 225 ° ca 20 min.
    2. Servera risnudlar eller ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben