Dålig planering i mina inköp gjorde att jag fick gräva lite i kyl och skafferi innan maten stod på bordet. Men skam den som ger sig! Det blev faktiskt en riktigt smarrig gratäng och snabbt gick det.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 brk kokosmjölk, 400 ml
1 pkt krossade tomater med vitlök, 500 g
½ dl grädde
Smör
Salt
Svartpeppar
3-4 vitlöksklyftor
3 tomater
Riven västerbottenost
Instruktioner
Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn lätt i smör. Lägg köttet i en ugnsform. Skiva vitlöken och fräs den lätt i stekskyn. Fördela vitlöken över köttet.
Skiva tomaterna och lägg ovanpå köttet. Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater och grädde. Häll blandningen över i formen och strö sist på den rivna osten. Sätt in formen i 225 ° ca 20 min.