Ananas- och jordgubbskompott med pistaschkräm och mörk chokladsås

Serverar: 3-4 portioner

En riktigt somrig dessert med vuxensmak. Känns riktigt lyxig, men är ändå så enkel att göra. Pistasch och choklad är ju klassiskt och tillsammans med frukt lyfts smakerna tll nya höjder!

Ingredienser

  • 400 gram jorgubbar
  • 1 liten burk konserverade ananasringar - 220 gram
  • 3,5 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl fint hackade pistaschnötter
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Chokladsås
  • 1 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning och låt koka tills den tjocknat till önskad konsistens. Låt svalna
    2. Snoppa och skölj jordgubbarna. Skiva bären och ananasen och fördela i skålar. Häll över juicen från burken.
    3. Blanda crème fraiche med nötter och de båda sorterna socker.
    4. Klicka nötkrämen på frukten och ringla över den ljumna chokladsåsen.
    5. Chokladsåsen kan göras i förväg för att vid servering ljummas på en aning i micron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben