Ananasbitar

Exotisk kaka, saftig och god och med smak av både ananas och kokos.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk ananaskross
  • Glasyr
  • 2 msk margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl kokos
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smöra och ströa en liten långpanna eller rulltårtspanna.
    3. Vispa ägg och socker vitt. Rör ned vatten och citron. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Slå smeten i pannan och grädda cirka 20 minuter.
    4. Låt ananasen rinna av något och bred den över den varma kakan.
    5. Blanda glasyren i en kastrull, värm under vispning tills den tjocknar utan att koka. Bred glasyren över ananasen och grädda ytterligare några minuter. Skär i bitar.

    Liknande recept

    4.3
    25 min
    4
    19

    Kommentarer (1)

    labanclara12 11 maj 2009

    Detta tyckte jag var gott. Barnen var inte helt sålda på den. En vuxenkaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben