Goda och saftiga muffins, perfekt för sommar utflykterna
(ett tips är att pressa ur lite extra saft från ananasen då det annars kan bli lite gegigt..) =)
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
2 burkar krossad ananas
Glasyr
Ca 2 dl florsocker
2 msk ananasspad
Instruktioner
Sila spadet från ananskrosset och ta vara på det.
Rör smör o sockret poröst. Blanda i ett ägg i taget under omrörning. Blanda vanlijsockret, vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken. Vänd till sist ner ananaskrosset.
Fyll formarna 3/4.
Grädda dem i 200 grader, 10 -12 min. (I stora formar dubbla tiden.) Låt kallna.
Vispa samman florsocker och ananasspad.
Skeda över glasyren.
Jättegoda med småbitar av skumbanan i också... :)