Ananasmuffins

Serverar: 25 portioner

Goda och saftiga muffins, perfekt för sommar utflykterna (ett tips är att pressa ur lite extra saft från ananasen då det annars kan bli lite gegigt..) =)

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 burkar krossad ananas
  • Glasyr
  • Ca 2 dl florsocker
  • 2 msk ananasspad
  • Instruktioner

    1. Sila spadet från ananskrosset och ta vara på det. Rör smör o sockret poröst. Blanda i ett ägg i taget under omrörning. Blanda vanlijsockret, vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken. Vänd till sist ner ananaskrosset. Fyll formarna 3/4.
    2. Grädda dem i 200 grader, 10 -12 min. (I stora formar dubbla tiden.) Låt kallna. Vispa samman florsocker och ananasspad. Skeda över glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matildar_84 28 mars 2011

    Jättegoda med småbitar av skumbanan i också... :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben