Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda små.
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner smälta smöret.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Rosta kokos i en torr kastrull (spara 1 dl kokos att strö över muffinsarna).
Skär bort skalet och stocken på ananasen och skär den i bitar, eller skär ringarna i bitar om du använder konserverad ananas.
Blanda ananas, rostad kokos och limeskal med smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet, strö över kokos.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.