Ananasmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa lättbakade muffins blir inte så höga men ananasen gör dem saftiga och goda. Dessutom går det väldigt fort att baka dem.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av en halv citron
  • 1 burk krossad ananas , ca 225 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
    3. Tillsätt det avsvalnade matfettet, citronskal och krossad ananas.
    4. Smörj en muffinsplåt. Fyll hålen i muffinsplåten med smet till 3/4. Eller använd muffinsformar. Brädda bakverken mitt i ugnen cirka 15 minuter.
    5. Låt muffinsen svalna något innan de tas ur formen så lossnar de lättare. Lägg dem sedan på galler för att svalna helt.
    6. Pudra eventuellt över lite florsocker precis före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben