Andalusisk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Himmelsk soppa.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 dl färska basilikablad
  • 1/2 g saffran
  • 1 burk krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Crème fraiche
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar och 1 lök i klyftor.
    2. Koka kycklingen i buljongen tillsammans med lagerbladet, persiljan och löken i ca 5 minuter.
    3. Skala och riv grönsakerna och lägg i en kastrull med den andra hackade löken och resten av ingredienserna. Koka i ca 5 minuter och kör soppan slät i en mixer. Häll tillbaka soppan i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera soppan med kycklingen, en klick créme fraiche och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben