Anders kumminkyckling med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En väldigt god rätt där kummin (hel brödkummin) ger en härlig smak. Denna rätt går bra att göra på annat kokt kött t.e.x rimmat fläsklägg.

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk maggisås
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 2-3 msk hel kummin
  • 4 dl basmatiris
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk olja
  • Salt
  • 4-5 dl kycklingbuljong från koket
  • Peppar
  • Instruktioner

    Börja med att skölja riset väl i flera omgångar och koka upp 7 dl vatten med salt och lite olja, tillsätt riset. Låt riset småkoka i 15 min och låt svalna. Koka upp kycklingen med allt utom paprikapulvret, cayennepepparen och maggin, låt det småkoka i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Spar fonden. Rensa av köttet och skär i mindre tuggvänliga bitar. Hetta upp en rymlig kastrull med ca 1 msk olja och låt kumminfröna steka i ca 1 minut i oljan. Tillsätt 4-5 dl av kokfonden, crème fraiche, paprikapulver, maggi, cayennepeppar och kycklingen. Låt småputtra i ca 10 minuter innan du blandar ner riset. Se till att det blir en krämig sås/röra (tänk risotto)annars får du späda på med mer kokfond eller crème fraiche. Gott att strö på finhackad persilja över.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    monicadanell 25 mars 2012

    Hej jag har gjort dina kyckling klubbor i går smarriga kommer absolute att göra om dom 5 från mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben