Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En väldigt god rätt där kummin (hel brödkummin) ger en härlig smak. Denna rätt går bra att göra på annat kokt kött t.e.x rimmat fläsklägg.
Börja med att skölja riset väl i flera omgångar och koka upp 7 dl vatten med salt och lite olja, tillsätt riset. Låt riset småkoka i 15 min och låt svalna. Koka upp kycklingen med allt utom paprikapulvret, cayennepepparen och maggin, låt det småkoka i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Spar fonden. Rensa av köttet och skär i mindre tuggvänliga bitar. Hetta upp en rymlig kastrull med ca 1 msk olja och låt kumminfröna steka i ca 1 minut i oljan. Tillsätt 4-5 dl av kokfonden, crème fraiche, paprikapulver, maggi, cayennepeppar och kycklingen. Låt småputtra i ca 10 minuter innan du blandar ner riset. Se till att det blir en krämig sås/röra (tänk risotto)annars får du späda på med mer kokfond eller crème fraiche. Gott att strö på finhackad persilja över.
Hej jag har gjort dina kyckling klubbor i går smarriga kommer absolute att göra om dom 5 från mej monica