Ångad torsk med blomkålsmos och parmesan

Serverar: 4 portioner

Torsken blir väldigt saftig när den först rimmas och sen ångkokas. Serveras med ett gott blomkålsmos som passar otroligt bra till flera rätter, både kött och fisk. Passar bra för dem som äter enligt LCHF.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskrygg, à ca 125 g
  • 1 tsk salt
  • 4 msk pinjenötter och pumpafrön
  • 50 g parmesanost
  • Svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 700 g blomkål
  • Ca 7 dl mjölk
  • 1½ dl crème fraiche
  • Servering och garnering
  • Olivolja eller smält smör
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Salta torsken och låt den stå framme ca 15 minuter medan du kokar moset, så rimmas fisken lätt.
    2. Blomkålsmos: Dela blomkålen i mindre bitar. Koka buketterna mjuka i lättsaltad mjölk ca 10 minuter. Häll av hälften av mjölken men spar den. Mixa kålen med crème fraiche och tillsätt mjölken lite i taget till ett löst mos. Smaka av med salt.
    3. Klappa torsken torr med ett hushållspapper. Ånga den ca 7 minuter i lite vatten eller i en mikro, övertäckt med plastfolie.
    4. Rosta nötterna och fröerna i en torr stekpanna under omrörning. Hyvla osten.
    5. Servera torsken med mos, nötter, frön och ost. Garnera med basilikablad och strö över nymalen svartpeppar. Servera en god olivolja eller smält smör till så att var och en kan ringla lite över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben