Ångbakad torskrygg med blåmusslor, äpple och sockerärter

Serverar: 4 portioner

Festmåltid med ånga!

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg, á 150 g
  • 16 st blåmusslor
  • 1 äpple
  • 150 g sockerärter
  • 50 g pepparrot
  • 4 späda salladslökar
  • 1 dl vitt vin
  • 120 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe vattenkrasse
  • Salt
  • Servering
  • Kokt pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Salta torskbitarna och placera dem på ett smörat hålat kärl. Ångkoka fisken i 80 grader i ångugn ca 7 minuter med uppsamlingskärl under. Tag av skinnet.
    2. Fräs hackad schalottenlök i lite smör. Tillsätt blåmusslor och vin. Låt musslorna ånga upp i vinet under lock. Sila av musselbuljongen och koka ihop den tills den får kraftig smak. Mixa buljongen med smör. Smaka av med salt.
    3. Skär stavar av äpplet, dela sockerärterna, skär salladslöken. Sjud dem i den varma musselsmörsåsen i ett par minuter.
    4. Arrangera fisk, sockerärter, äpple, och salladslök på en tallrik. Garnera med vattenkrasse och riven pepparrot. Slå såsen runtom fisken. Servera med kokt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben