Anicas fruktkaka

Serverar: 1 portioner

En fruktkaka av det litet annorlunda slaget, med havregryn och litet bittermandelolja i själva degen och färsk frukt ovanpå. Kakan smakar bra med litet glass eller vispad grädde. Receptet är från ett 70-talsnummer av Allt om Mat men jag vet inte vilket.

Ingredienser

  • Kaka
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 droppar bittermandelolja
  • Fyllning
  • ½ banan
  • ½ äpple
  • ½ apelsin eller 1 clementin
  • 5 vindruvor
  • 1 msk hackad mandel
  • ½ msk pärlsocker
  • 25 g smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Hacka banan, äpple och apelsin fint. Halvera och kärna ur vindruvorna. Blanda frukten.
    2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggvispet tillsammans med bittermandeloljan. Häll smeten i en smord 1-litersform eller en liten stekpanna som tål ugnsvärme, lägg frukten ovanpå och strö över mandel och pärlsocker. Droppa över smält, avsvalnat matfett och grädda 25-30 minuter.
    3. Servera kakan ljummen eller kall.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben