Anitas kalaspaj

Serverar: 4 portioner

Om man vill göra det lätt för sig köper man en färdiggrillad kyckling

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor burk champinjoner (ca 400 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk äkta soja
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den kallt ca 1 timme. Ta undan 1/4 av degen. Kläd en pajform med resten och pricka degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter i mitten av ugnen i 200 grader. Låt champinjonerna rinna av. Skölj,kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite smör en stund. Smula ner buljongtärningen, tillsätt cremé fraiche och äkta soja. Låt det puttra på svag värme en stund. Smaka av. Bena ur och skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i pajskalet. Häll svampstuvningen över. Kavla ut resterande deg och sporra ut remsor. Gör ett gallerlock av dem och lägg ovanpå. Grädda pajen mitt i ugen ca 2o minuter eller tills den fått fin färg och är genomvarm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben