Anitas mammas saffranskaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Mums till luciafirandet och även övriga dagar när man känner för en god, saftig saffranssockerkaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 0,5 g saffran
  • 200 g smält avsvalnat smör
  • 11/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Ägg och socker vispas hårt! Smält smör och låt det svalna. (Jag brukar ha i saffranet i smöret när det fortfarande är varmt men ej hett) Blanda smöret med mjölken och rör i blandningen av vetemjöl och bakpulver. Bröa en rund form med kokos! Grädda 45 min i 175 º ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben