Ann-Britts fisk

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

På önskemål från chatten lägger jag in detta vi fick på en middag igår :)

Ingredienser

  • 800 g spättafilé
  • Salt
  • 3 dl strimlad purjolök
  • Osttäcke
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk svensk senap
  • 3 dl riven ost, typ grevé
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • (späd oströran med lite mjölk om den känns för tjock)
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad gräslök
  • rivet skal av ½ citron
  • Garnering
  • 50 g röd stenbitsrom
  • 50 g svart stenbitsrom
  • 2 citroner skurna i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Torka av filéerna om dom varit frysta Salta dem lätt Rulla ihop dem med den saltade sidan inåt och lägg dem i en liten smord ugnspanna, ca 25x35 cm. Salta lätt även på rullarna Strö över purjolöken. Vispa grädden Blanda den med majonnäs, senap, ost och vetemjöl. Blanda dill och gräslök med citronskalet Rör ned det i oströran Bred röran över fisken Gratinera 45 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera med klickar av röd och svart kaviar och citronskivorna.
    2. Servera med pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Okänd 31 maj 2011

    Helt suveränt gott! Den som gör detta blir inte besviken. Helt klart en helgrätt. Eftersom vi inte har nånting att anmärka på och jag gjorde precis efter receptet så får du en 5:a av oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben