Detta recept står i Annas Mat men finns också på DN´s sida när man söker. Här på MK finns recept på antingen kålrots- eller morotslåda, detta recept är en underbar korsbefruktning mellan de båda och ett absolut MÅSTE till julbordet.
Ingredienser
1 kålrot, cirka 750 g
750 g skalade, skivade morötter
1 1/2–2 tsk salt
2 uppvispade ägg
1/4 tsk svartpeppar
Smör till formen
2 msk ströbröd
Instruktioner
- Skala kålroten, skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter.
- Lägg i morotsskivorna och låt koka tills allt mjuknat.
- Häll av vattnet och pressa innehållet i en skål, antingen med purépress eller med en stöt. Blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar. Bred ut i en smörad ugnseldfast form och strö över ströbrödet.
- Grädda lådan i cirka 30 minuter i 200 graders ugsvärme.
Liknande recept
Kommentarer (0)