Anna-Lisas Kålrotslåda

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta recept står i Annas Mat men finns också på DN´s sida när man söker. Här på MK finns recept på antingen kålrots- eller morotslåda, detta recept är en underbar korsbefruktning mellan de båda och ett absolut MÅSTE till julbordet.

Ingredienser

  • 1 kålrot, cirka 750 g
  • 750 g skalade, skivade morötter
  • 1 1/2–2 tsk salt
  • 2 uppvispade ägg
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala kålroten, skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter.
    2. Lägg i morotsskivorna och låt koka tills allt mjuknat.
    3. Häll av vattnet och pressa innehållet i en skål, antingen med purépress eller med en stöt. Blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar. Bred ut i en smörad ugnseldfast form och strö över ströbrödet.
    4. Grädda lådan i cirka 30 minuter i 200 graders ugsvärme.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 15 min
    12-14
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben