Anna Skippers Aduki böngryta med tabbouleh ris
Bönor är ett av naturens underverk – rikt på B-vitamin, fibrer, långsamma kolhydrater och proteiner. Ger långs mättnadskänsla och är väldigt kalorifattigt.
Adukibönor är dessutom avgiftande för kroppen.
Ingredienser
2 dl adukibönor blötlägges över natt i 5 dl vatten
1 röd lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
4 små vårlökar skurna i mindre bitar
2 morötter skurna i mindre bitar
1 gul paprika skuren i mindre bitar
10 cm zucchini stavad
4-5 tomater skurna i bitar
1 msk tamarind (glutenfri sojasås)
1 dl hackad slätbladig persilja
½ röd chilipeppar finhackad
1 msk gurkmeja
1 tsk curry
2 msk olivolja
Instruktioner
- Skölj av de blötlagda bönorna och tillsätt nytt vatten + en bit kombu. Koka ca 20 minuter – tillsätt 1 msk buljong. Koka ytterligare 10 minuter eller tills de är
genomkokta.
Hetta upp olivolja i en stor wok panna eller stekpanna. Lägg i rödlök och vårlök och låt det glaseras försiktigt.
- Tillsätt vitlök, chilipeppar, gurkmeja och curry och låt fräsa med någon minut.
Tillsätt morötter, paprika, zucchini och låt steka ca 5 minuter.
Tillsätt tomaterna och halva mängden slätbladig persilja, bönorna och 3 dl vatten + 1 msk buljong samt tamarindsåsen. Låt koka ca 20 minuter.
- Avrunda med resten av persiljan samt smaka av med havssalt och nymald peppar.
- Servera med tabbouleh ris alt fräsch grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)