Anna Skippers Aduki böngryta med tabbouleh ris

Bönor är ett av naturens underverk – rikt på B-vitamin, fibrer, långsamma kolhydrater och proteiner. Ger långs mättnadskänsla och är väldigt kalorifattigt. Adukibönor är dessutom avgiftande för kroppen.

Ingredienser

  • 2 dl adukibönor blötlägges över natt i 5 dl vatten
  • 1 röd lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små vårlökar skurna i mindre bitar
  • 2 morötter skurna i mindre bitar
  • 1 gul paprika skuren i mindre bitar
  • 10 cm zucchini stavad
  • 4-5 tomater skurna i bitar
  • 1 msk tamarind (glutenfri sojasås)
  • 1 dl hackad slätbladig persilja
  • ½ röd chilipeppar finhackad
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj av de blötlagda bönorna och tillsätt nytt vatten + en bit kombu. Koka ca 20 minuter – tillsätt 1 msk buljong. Koka ytterligare 10 minuter eller tills de är genomkokta. Hetta upp olivolja i en stor wok panna eller stekpanna. Lägg i rödlök och vårlök och låt det glaseras försiktigt.
    2. Tillsätt vitlök, chilipeppar, gurkmeja och curry och låt fräsa med någon minut. Tillsätt morötter, paprika, zucchini och låt steka ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och halva mängden slätbladig persilja, bönorna och 3 dl vatten + 1 msk buljong samt tamarindsåsen. Låt koka ca 20 minuter.
    3. Avrunda med resten av persiljan samt smaka av med havssalt och nymald peppar.
    4. Servera med tabbouleh ris alt fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2
    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben