Har lagat denna Bouillabaisse i trettio år, ni som inte fått smaka, skrik!
Ingredienser
4 gula lökar
2 vitlökar
1 dl olja
2 påsar saffran
2 msk paprikapulver
1 tsk timjan
3 dl torrt vitt vin
1,5 fiskbuljongtärning
2 burkar tomater
1 burk tomatjuice
4 hg rödspätta
1 burk musslor
4 hg skalade räkor
2 äggulor
saft av en citron
salt, peppar
Instruktioner
- Fräs den finhackade löken med de krossade vitlöksklyftorna i olja tills löken är mjuk. Tillsätt saffran och paprikapulver. Lägg i timjan och lagerblad.
Späd med vin och fiskbuljong. hackade tomater och tomat juice och låt soppan koka i tio minuer.
- Skär fisken i 2 cm stora bitar, låt sjuda i soppan i fem minuter.
- Tillsätt musslorna i sitt spad och räkorna och vispa slutligen ner äggulor och citron som rörts samman. Nu får soppan inte koka!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fudge
En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...
Pastasallad
Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...