Annas klassiker

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Har lagat denna Bouillabaisse i trettio år, ni som inte fått smaka, skrik!

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olja
  • 2 påsar saffran
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1,5 fiskbuljongtärning
  • 2 burkar tomater
  • 1 burk tomatjuice
  • 4 hg rödspätta
  • 1 burk musslor
  • 4 hg skalade räkor
  • 2 äggulor
  • saft av en citron
  • salt, peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs den finhackade löken med de krossade vitlöksklyftorna i olja tills löken är mjuk. Tillsätt saffran och paprikapulver. Lägg i timjan och lagerblad. Späd med vin och fiskbuljong. hackade tomater och tomat juice och låt soppan koka i tio minuer.
    2. Skär fisken i 2 cm stora bitar, låt sjuda i soppan i fem minuter.
    3. Tillsätt musslorna i sitt spad och räkorna och vispa slutligen ner äggulor och citron som rörts samman. Nu får soppan inte koka!

    Liknande recept

    4.2
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben